Trauma

Getraumatiseerde paarden kunnen allerhande problemen hebben zonder dat ze er zelf wat aan kunnen doen. Het kan gaan om het niet willen uitvoeren van bepaalde taken tot het echt compleet onhandelbaar zijn bij elke dagelijkse handeling. 

Symptomen van een trauma kunnen zijn: 

– onvoorspelbaar gedrag;

– overdreven reacties zonder duidelijk zichtbare reden;

– overdreven angst zonder duidelijke aanleiding;

– agressie zonder aanleiding;

– van kleine ‘normale’ zaken zoals bijvoorbeeld zadelen of vaststaan een groot probleem
  maken;

– niet benaderd kunnen worden;

– etc.

Wij kunnen met het PROGNOS-vitaloHORSE  meetsysteem uw paard meten en de juiste middelen meten voor het herstellen van een trauma.

Revalidatie

Als paardeneigenaar heeft u een bijzondere band met uw dier. Uw paard is een waardevol bezit. Daarom wilt u de beste behandeling wanneer het gaat de gezondheid van uw paard.

Ons team bestaat uit deskundigen met specialistische kennis en jarenlange praktijkervaring in de humane en veterinaire gezondheidszorg. Wij verzorgen een professionele behandeling op het gebied van herstel of revalidatie, die specifiek is afgestemd op uw paard.

Maar ook preventief kunnen wij uw paard behandelden ter voorkoming van blessures. Daarbij leggen wij de focus op een juiste toepassing van behandelmethoden en de aspecten die cruciaal zijn voor de effectiviteit en veiligheid van de behandeling. Daarnaast geven wij adviezen voor de stal, omgeving, voeding en de juiste middelen (denk aan kruiden supplementen enzovoorts). Indien nodig verwijzen we u door naar uw of onze dierenarts.